Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Огромна трагедия в Мексико, десетки загинали и ранени след срутването на надлез на метрото (СНИМКИ)

Свят

Огромна трагедия в Мексико, десетки загинали и ранени след срутването на надлез на метрото (СНИМКИ)

Снимка:

Най-малко 20 души са загинали след транспортен инцидент в Мексико Сити. Надлез, по който в този момент е преминавал влак, се срути над автомобили и пешеходци. Съобщава се са поне 70 пострадали, около 50 от които – настанени в болница. 7 души са в критично състояние и са оперирани по спешност.

БГНЕСБГНЕС

Трагедията се е случила около 22:30 ч. местно време. По информация на очевидци, в падналия вагон е имало много пътници, въпреки късния час. Около 15 минути след инцидента един от пасажерите успял да разбие стъклото на вагона и хората в него започнали сами да излизат от там, като първо извели ранените и възрастните.

БГНЕСБГНЕС

По информация на кмета Клаудия Шайнбаум, един човек е оцелял, заклещен в колата си под развалините. Той е изваден и е откаран в болница. Властите работят върху идентифицирането на загиналите. Основната версия за причините е поддала подпорна греда.

БГНЕСБГНЕС

Метрото в Мексико Сити е втората по големина метросистема в Северна Америка след метрото в Ню Йорк и е едно от основните транспортни средства в мексиканската столица. Инцидентът се е случил по линия 12 на метрото на 9-милионния град, построена през 2012 г.

БГНЕСБГНЕС

Няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Местните власти призовават населението да избягва района на инцидента.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още