Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Опасенията се подхранват: Русия доставя кръв и медицински материали край Украйна

Свят

Опасенията се подхранват: Русия доставя кръв и медицински материали край Украйна

Опасенията се подхранват: Русия доставя кръв и медицински материали край Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Това засилва съмненията на САЩ за възможна руска инвазия

Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което засилва опасенията на САЩ от възможна руска инвазия, предава Ройтерс. Доставките на кръв и други медицински материали, нужни за лечение на ранени, е ключов индикатор за военната готовност на Москва, заявиха пред Ройтерс трима американски представители.

Според двама от тях това е станало в последните седмици.  

По думите на сегашни и бивши официални представители на САЩ има конкретни индикатори, като например доставките на кръвни банки, които са от решаващо значение, за да се определи дали Москва наистина е готова да нахлуе, ако руският президент Владимир Путин вземе такова решение.

Пожелал анонимност американски източник твърди, че опасенията за нахлуване се подсилват и от струпването на над 100 000 руски войници по границата с Украйна, което може да е подготовка за нахлуване, отбелязва Ройтерс.

Разкритието за доставките на кръв е важна подробност, за да се установи степента на готовност. Засега руското министерство на отбраната не е отговорило на писмено запитване на Ройтерс за коментар.

БГНЕСБГНЕС

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати