Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Опозиционният политик Дмитрий Гудков напусна Русия и се надява да стигне до България

Свят

Опозиционният политик Дмитрий Гудков напусна Русия и се надява да стигне до България

Опозиционният политик Дмитрий Гудков напусна Русия и се надява да стигне до България - Tribune.bg
Снимка:

Гудков и леля му бяха задържани на 1 юни

Опозиционният политик и бивш депутат от Държавната дума Дмитрий Гудков обяви в интервю за РИА Новости, че е напуснал Русия и планира да стигне до Варна, където са родителите му, след това ще разкаже повече за своите бъдещи намерения. Той добави, че решението му е подкрепено от семейството и приятелите му. Гудков е обвиняем по дело за неплащане на наем. Самият той нарича преследването от руските власти политическо, предаде руската служба на Би Би Си.

Вчера той съобщи, че е заминал от Русия за Украйна.

„Наближавам Киев, където отдавна съм планирал срещи и ефири (днес - с Евгений Киселев)“, написа Дмитрий Гудков в своя профил във Фейсбук.

„Няколко близки източници от обкръжението на президентската администрация съобщиха, че ако не напусна страната, фалшивото наказателно дело ще продължи до ареста ми“, казва още политикът.

Гудков и леля му Ирина Ермилова бяха задържани на 1 юни, обвинени са в причиняване на имуществени вреди под формата на неплащане на дълг по договор за наем на нежилищни помещения (клауза "б", част 2 от член 165 от Наказателен кодекс на Руската федерация).

Според отговорния секретар на Обществената наблюдателна комисия Алексей Мелников става дума за фирма на родителите на Гудков,

Политикът обаче отрича участието си в нея.

Гудков беше задържан в ареста за 48 часа, след което беше освободен.

Той и леля му са със статут на заподозрени.

Сумата на нанесената щета от неплатения наем се оценява на над 1 милион рубли (11 287 евро) , заяви адвокатът на Гудков Михаил Бирюков. Според Наказателния Кодекс на Русия сумите над 1 милион рубли се смятат за особено голям размер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати