Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Орбан: Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин

Свят

Орбан: Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин

Орбан: Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин - Tribune.bg
Снимка:

„Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин“.

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан преди посещението си в Германия. Той добави, че вследствие на миграцията Германия се е превърнала в „пъстър, мултикултурен свят“, предаде АФП.

По-късно на 21 юни Орбан ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц.

В седмичното си интервю по унгарското държавно радио Орбан посочи, че лицето на Германия се е променило до неузнаваемост в сравнение с преди 10 години.

„Стотици хиляди мигранти са получили гражданство по бързата процедура. Ако сравня тази Германия с Германия отпреди 10 години, тя дори не изглежда по същия начин. Тя вече не мирише по същия начин“, каза унгарският лидер.

„Германия вече не е пример за ред и трудолюбие, както беше някога. Това е един пъстър, променен мултикултурен свят, в който мигрантите, които идват, вече не са гости в тази страна“, подчерта той.

Миналата година в Германия са постъпили 334 000 молби за убежище - повече от всяка друга страна от ЕС. През 2023 г. молбите за убежище в целия 27-местен блок ще достигнат 7-годишен връх.

През последните 2 години Германия е приела близо един милион бежанци, много от които бягат от конфликти, преследване или бедност.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Виктор Орбан
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати