Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Осъден депутат от „Златна зора“ избяга от правосъдието

Свят

Осъден депутат от „Златна зора“ избяга от правосъдието

Снимка:

Адвокатът на Христос Папас: Моят клиент има своите възгледи

Полицията издирва един от лидерите на "Златна зора", осъденият бивш депутат Христос Папас, който е избрал да изчезне, вместо да се озове в затвора.

Лидерите на крайнодясната гръцка партия "Златна зора", третата по популярност парламентарна партия в страната по време на дълговата криза, са виновни за управлението на престъпна група, постанови гръцкият апелативен съд, съобщават гръцките медии.

Прокурорите обвиниха 65 души, включително 18 бивши депутати от "Златна зора", че са членове на престъпна група. Техният съдебен процес започна през април 2015 г. По това време партията настоя, че е жертва на политически мотивиран лов на вещици.

Но убийството на 34-годишния ляв рапър Павлос Фисас от привърженик на партията през 2013 г. предизвика крути мерки срещу "Златна зора", които накараха прокурорите да арестуват и разследват лидери и депутати от крайнодясната формация във връзка с редица престъпления.

Няколко часа след решението на съда, когато полицаи посетиха дома на бившия депутат от „Златна зора“ Христос Папас със заповед за арест те са открили членовете на семейството му, но бившият депутат, осъден на 13 години за „създаване и управление на престъпна организация“, е изчезнал.

„Папас съзнателно се е укрил от властите“, заяви адвокатът му Периклис Ставрианакис пред вестник „Еthnos”.

„Моят клиент има своите възгледи. Той се опасява, че може да изтърпи присъда, която в апелативния съд може да не бъде потвърдена“, подчертава защитникът.

В момента Папас се издирва от полицията и е обявен за „беглец от правосъдието”.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още