Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Осем ранени след нападение с нож в шведския град Ветланда, разследват тероризъм

Свят

Осем ранени след нападение с нож в шведския град Ветланда, разследват тероризъм

Снимка:

Нападателят е прострелян от полицията и задържан

При нападение с нож в шведския град Ветланда, разположен в провинция Йоншьопинг в Южна Швеция, бяха ранени осем души, някои от които сериозно, съобщи местната полиция, цитирана от световните агенции. Нападателят, чиято възраст е около 20 години, е прострелян от полицията и впоследствие задържан.

„Атаката във Ветланда е класифицирана като предполагаемо терористично престъпление, обяви пред медиите представител на полицията.

Нападателят е хоспитализиран. Няма информация за състоянието му. За момента служителите на реда смятат, че той няма съучастници.

Полицията разследва опит за убийство, като не игнорира възможни „терористични мотиви

„Анализираме дали има терористични мотиви, но разследването трябва да го покаже, като в това работим в тясно сътрудничество със службите за сигурност“, коментира ръководителят на полицейския участък в Йоншьопинг Малена Гран.

Разследващите признават, че все още не могат да посочат мотива за престъплението.

Според Малена Гран, в следобедните часове полицията е получила няколко телефонни обаждания за нападението и на място веднага са били изпратени патрули и нападателят, който преди това е бил известен на полицията във връзка с престъпления с по-малка тежест, е арестуван.

„Полицията разследва и блокира пет места, свързани с престъплението“, уточнява ръководителят на полицейския участък в Йоншьопинг.

Шведският премиер Стефан Лоуен осъди нападението и изрази категорично противопоставяне на използването на насилие.

„Сега мислите ми са за онези, които са били ранени, както и техните роднини. Осъждам това ужасно насилие. Ние отговаряме на тези отвратителни действия, като обединяваме силата на обществото, заяви Льовен в изявление, публикувано от правителствената служба.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още