Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Още един руски топ мениджър е открит мъртъв

Свят

Още един руски топ мениджър е открит мъртъв

Още един руски топ мениджър е открит мъртъв - Tribune.bg
Снимка:

Още един руски топ мениджър е открит мъртъв на балкона на жилището си в Москва. 52-годишният Павел Пчелников бе шеф на „Връзки с обществеността“ на железопътната компания на Русия, която е една от най-големите в света. Той е поредният, който се раздели с живота си, от началото на войната в Украйна.

Преди това председателят на „Лукойл“ Равил Маданов се хвърли от шестия етаж на болница в Москва в началото на септември. Според слуховете той е бил сериозно пребит и хвърлен от прозореца.

През юли откриха мъртъв в басейна на вилата му шефът на транспортна фирма, свързана с „Газпром“ Юри Воронов.

Според твърдения той любовницата на Александър Тюляков, който отговаряше за сигурността в „Газпром“, го е намерила безжизнен само ден след нахлуването в Украйна.

Три седмици преди това шефът на транспорта на „Газпром Инвест“ Леонид Шулман умря в банята си в Санкт Петербург с много прободни рани по тялото.

Почина и милиардерът Александър Суботин, свързан с „Лукойл“, версията за неговата кончина е, че е най-вероятно е бил убит със змийска отрова.

През април свързаният с „Газпромбанк“ Владислав Аваев се самоуби, като преди това уби жена си Елена и 13-годишната им дъщеря.

Няколко дни след това и милиардерът Сергей Проценя се обеси във вилата си в Испания, като преди това убил съпругата си Наталия и дъщеря си Мария.

Съмнителна е и смъртта на Иван Печорин, един от ръководителите на близката до Путин „Компания за развитие на Далечния Изток и Арктика“. Той падна от лодка във Владивосток по време на международна конференция.

Телекомуникациите също бяха засегнати. Роденият в Украйна милиардер Евгений Палант бе открит мъртъв до съпругата си Олга от дъщеря им.


Етикети смърт
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати