Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Османи: Гласуване на резолюцията в българския парламент ще блокира европейския процес

Свят

Османи: Гласуване на резолюцията в българския парламент ще блокира европейския процес

Османи: Гласуване на резолюцията в българския парламент ще блокира европейския процес - Tribune.bg
Снимка:

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи изрази позиция, че гласуването в българския парламент днес ще блокира дългосрочно европейския процес на разширяване и ще парализира Договора за добросъседство между Република Северна Македония и България

В публикация във „Фейсбук“ Османи обясни защо е отхвърлено предложението на френското председателство. Две думи стоят между успехът и неуспехът на Европейския съюз в региона, пише Буяр Османи и обяснява, че това са  - първата е протокол в преговорната рамка, а другата „отваряне“ в параграф 6 от заключенията на Съвета.

„Гласуване на резолюцията в българския парламент, в която се поставя акцент именно върху тези два въпроса, ще блокира дългосрочно европейския процес и успоредно с това ще парализира инструментите от договора за приятелство за дълъг период“, пише още Буяр Османи.

„Трябваше да откажем предложение за преговорна рамка в тази му форма именно заради частите от него, за които българската страна без никакви аргументи показа неразбиране“, твърди външният министър.


Топ новини

виж още
Актуална тема