Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Основният заподозрян за поста на Заев обяви кандидатурата си

Свят

Основният заподозрян за поста на Заев обяви кандидатурата си

Снимка:

Зам.-финансовият министър Димитър Ковачевски е доктор по икономическите науки

Заместник финансовият министър на Република Северна Македония и член на Изпълнителния съвет на СДСМ Димитър Ковачевски съобщи днес, че ще се кандидатира за лидер на партията след оставката на Зоран Заев, съобщи агенция МИА.

Аз ще подготвя програма и ще внеса кандидатурата си за председател през следващите седем дни. 

47-годишният заместник-финансов министър в правителството на РС Македония Димитър Ковачевски се сочи от десетина дни като най-вероятният наследник на досегашния премиер Зоран Заев, припомнят от БГНЕС.

Миналата седмица Ковачевски участва заедно със Заев в преговорите с лидера на албанската формация „Алтернатива“ Африм Гаши, която се очаква да се включи в новата правителствена коалиция с нов министър-председател.

Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 г., е доктор на икономическите науки. Той следва в американския колеж в Скопие, а преди това учи в Минесота, САЩ. През 2011 г. специализира (ExEd по дигитален маркетинг) в бизнес училището в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

През изминалата година той бе част от Икономическия съвет на македонското правителство, което трябваше да се справи с предизвикателствата от пандемията на коронавирус.

След втория тур от местните избори на 31 октомври Заев съобщи, че ще се оттегли от поста на министър-председател, включително и от този на лидер в управляващия СДСМ.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема