Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Основният заподозрян за поста на Заев обяви кандидатурата си

Свят

Основният заподозрян за поста на Заев обяви кандидатурата си

Основният заподозрян за поста на Заев обяви кандидатурата си - Tribune.bg
Снимка:

Зам.-финансовият министър Димитър Ковачевски е доктор по икономическите науки

Заместник финансовият министър на Република Северна Македония и член на Изпълнителния съвет на СДСМ Димитър Ковачевски съобщи днес, че ще се кандидатира за лидер на партията след оставката на Зоран Заев, съобщи агенция МИА.

Аз ще подготвя програма и ще внеса кандидатурата си за председател през следващите седем дни. 

47-годишният заместник-финансов министър в правителството на РС Македония Димитър Ковачевски се сочи от десетина дни като най-вероятният наследник на досегашния премиер Зоран Заев, припомнят от БГНЕС.

Миналата седмица Ковачевски участва заедно със Заев в преговорите с лидера на албанската формация „Алтернатива“ Африм Гаши, която се очаква да се включи в новата правителствена коалиция с нов министър-председател.

Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 г., е доктор на икономическите науки. Той следва в американския колеж в Скопие, а преди това учи в Минесота, САЩ. През 2011 г. специализира (ExEd по дигитален маркетинг) в бизнес училището в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

През изминалата година той бе част от Икономическия съвет на македонското правителство, което трябваше да се справи с предизвикателствата от пандемията на коронавирус.

След втория тур от местните избори на 31 октомври Заев съобщи, че ще се оттегли от поста на министър-председател, включително и от този на лидер в управляващия СДСМ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати