Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Остри коментари за нощната визита на Путин в Мариупол: Връщане на престъпник на местопрестъплението

Свят

Остри коментари за нощната визита на Путин в Мариупол: Връщане на престъпник на местопрестъплението

Остри коментари за нощната визита на Путин в Мариупол: Връщане на престъпник на местопрестъплението - Tribune.bg
Снимка:

Посещението на Владимир Путин в Мариупол беше осъдено от  украинските власти:  „Международният престъпник Путин посети окупирания град Мариупол нощем, вероятно за да не види на дневна светлина града, убит от неговото освобождение“, написа в Телеграм градската управа с намек за международната заповед за арест, издадена срещу държавния глава на Русия.

Путин посети Мариупол през нощта, като крадец, добави украинското министерство на отбраната. „Първо, това е по-безопасно. Освен това нощта му позволява да постави акцента на това, което иска да покаже, и държи града, който армията му напълно разруши, и неколцината му оцелели жители, далеч от любопитни очи“, заяви министерството в Туитър.

Като връщане на престъпник на местопрестъплението и цинизъм – така управата в Киев оцениха визитата.

„Докато страните от цивилизования свят искат ареста на режисьора на войната, той, организаторът на убийствата на хиляди мариуполски семейства пристигна, за да се любува на развалините и на братските могили“, написа в Туитър Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на Кремъл.

Кремъл: Путин е посетил Мариупол

После е прекосил с кола няколко района на града, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти, пояснява агенцията. А Ройтерс допълва, че Путин сам е карал колата. „Всичко това беше много спонтанно“, увери пред журналистите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети