Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Осветиха Хеопсовата пирамида с послания за единство и солидарност срещу коронавируса

Свят

Осветиха Хеопсовата пирамида с послания за единство и солидарност срещу коронавируса

Осветиха Хеопсовата пирамида с послания за единство и солидарност срещу коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Досега Египет регистрира 656 случая на COVID-19

Хеопсовата пирамида в Гиза бе осветена в понеделник вечерта с послания за единство и солидарност с онези, които се борят с коронавируса по целия свят, съобщи БГНЕС.

„Останете в безопасност“, „Стойте у дома“ и „Благодаря на тези, които ни пазят“, пробляснаха в сини и зелени светлини на едно от чудесата на свата на платото Гиза, югозападно от столицата Кайро. 

Египет извърши мащабна дезинфекция на археологически обекти, музеи и други обекти в цялата страна. Заедно с това бяха наложени строги мерки за социално дистанциране, за да се намали рискът от заразяване сред 100-те милиона жители на страната. Туристическите и религиозните обекти са затворени, училищата са затворени, а въздушният трафик е спрян. Властите също така обявиха полицейски час през нощта и заплашиха с наказания, включително глоби и дори затвор за нарушаването на мерките.

Досега Египет регистрира 656 случая на COVID-19, включително 41 смъртни случая. От общо заразените, 150 са се възстановили.

"Туристическият сектор е една от най-засегнатите индустрии, но нашият приоритет е здравеопазването", заяви министърът на туризма и антиките Халед ал Анани.

В понеделник министерството на вътрешните работи заяви, че стотици са арестувани за нарушаване на заповедите на полицията. Световната здравна организация оцени отговора на Египет на пандемията като "силен и адаптиран към ситуацията". Но СЗО призова най-населената арабска държава в света да увеличи болничните ресурси, за да се подготви по-добре за потенциално по-широко разпространение на коронавируса.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати