Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция облекчава мерките: Отварят книжарниците и фризьорските салони

Свят

Гърция облекчава мерките: Отварят книжарниците и фризьорските салони

Снимка:

Властите са започнали проверки за маски и дистанция в обектите

От тази сутрин в Гърция отново отвариха книжарниците и фризьорските салони, съобщава БНР. Възобновена беше и работата на пунктовете за годишни технически прегледи на мотоциклети, пътнически автомобили за лично и обществено ползване, както и товарни автомобили с обща маса до 3,5 тона.

Работното време на книжарниците се увеличава с два часа до 21ч., а не до 19ч., както бе досега, за да няма струпване на хора по празниците. Другото условие на властите е свързано с площта на търговските обекти, като в тях ще бъдат допускани до четирима клиенти на площ до 100 кв.м. и по още един клиент на всеки 15 кв.м. допълнително.

По същия начин е определен и броят на клиентите във фризьорските салони, с допълнителното условие да има разстояние от поне два метра между отделните работни места. Клиентите ще могат да ги посещават само с предварително запазен час по телефона или по интернет, като салоните ще трябва да съставят всяка сутрин при започване на работа списък със запазените часове, който да представят пред контролните органи. В пунктовете за технически преглед ще се допускат до девет чакащи клиенти, като те също ще работят само със запазен час.

Властите леко облекчават мерките, но остава в сила забраната да се напуска района по местоживеене, а навън се излиза само по необходимост и със SMS. В сила е и вечерният час от 22ч. до 5ч. В отворените обекти от сутринта – книжарници и фризьорски салони, властите са започнали проверки за маски и дистанция.

Епидемиолозите, както и правителството, апелират за стриктно прилагане на наложените ограничения през празниците.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още