Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. От понеделник и вторник започват стачки на обществения транспорт в германската провинция Бавария

Свят

От понеделник и вторник започват стачки на обществения транспорт в германската провинция Бавария

Снимка:

Стачки в обществения транспорт на германската провинция Бавария са планирани за 26 и 27 октомври,информират от българското външно министерство. Германският Профсъюз на работниците от обществените услуги (VER.DI) готви нови стачни действия във федералната провинция Бавария, които в понеделник – 26 октомври, ще засегнат обществения транспорт в 13 града, сред които Мюнхен, Нюрнберг, Инголщат, Аугсбург, Бамберг.

Участие в протестите се очаква да вземат служителите от автобусния транспорт, метрото, таксиметровите шофьори. Стачката няма да засегне движението на междуградските влакове.

Стачки на обществения транспорт в баварските градове Регенсбург, Кобург, Вюрцбург, Ашафенбург и Кауфбойрен се очаква да има два дни - и в понеделник (26.10.2020 г.), и във вторник (27.10.2020 г.)

От българското министерство на външните работи препоръчват на гражданите за актуална информация да следят интернет-сайта на германския Профсъюз на работниците от обществените услуги www.verdi.de.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство на Република България в Мюнхен на телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56, както и на имейл [email protected]  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още