Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отхвърлените от Париж тротинетки отиват в Белгия, Германия и Израел

Свят

Отхвърлените от Париж тротинетки отиват в Белгия, Германия и Израел

Отхвърлените от Париж тротинетки отиват в Белгия, Германия и Израел - Tribune.bg
Снимка:

Отхвърлените от Париж тротинетки отиват Белгия, Германия и Израел, след като от 1 септември влиза в сила забрана за движение на тротинетките по улиците на френската столица, пише в блога си икономическият журналист Апостол Апостолов. Трите компании оператори на тротинетки в Париж - Lime, Tier и Dott, притежават парк от 15 000 броя. Операторите ще загубят и разрешението за превозна дейност, съобщиха белгийски медии.

Затова компаниите са решили да прелокират тротинетките в по-малки френски градове, в Белгия и част от тях в Тел Авив. От Lime съобщиха, че обмислят да пратят няколко бройки в Лил, Лондон, Копенхаген и няколко по-малки германски градове.

Не всички са доволни от решението на общината. "Тъжен съм! Беше прекрасно да се разхождам по този начин", казва Валери Ринкел, потребител на услугата. Друг пък мисли, че е добро решение, защото хората ще преоткрият отново колелото.

Според статистиката на трите оператора през 2022 година близо 400 000 души са избрали тротинетката като форма на придвижване. 

Френската столица е първата е Европа, която забрани тротинетките. Резултатът предизвика шум и в съседен Брюксел където все повече се чуват гласове да последват примера на Париж.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати