Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Откраднаха тонове керосин от база на НАТО в Белгия и ги продадоха на бензиностанции в Италия

Свят

Откраднаха тонове керосин от база на НАТО в Белгия и ги продадоха на бензиностанции в Италия

Откраднаха тонове керосин от база на НАТО в Белгия и ги продадоха на бензиностанции в Италия - Tribune.bg
Снимка:

От база на НАТО в Белгия са били източени над 850 тона керосин и горивото е било продадено през италиански бензиностанции, съобщи БТА.

Извършителите на кражбата са свързани с международната престъпност. Италианските власти са задържали 46 предполагаеми съучастници. Уточнява се, че незаконните продажби на горивото са продължили четири месеца.

Установено е, че 29 бензиностанции са участвали в схемата, като експерти предупреждават за възможните поражения по двигателите на автомобилите, заредени с продаваното там гориво. Допълва се, че престъпниците са смесили откраднатия керосин (самолетно гориво) с дестилати на дизела и са получили над хиляда тона гориво. При последвалите претърсвания са били иззети три милиона евро.

Преди година в Белгия започна съдебно дело за източването през 2019 г. на две хиляди тона керосин от местен петролопровод на НАТО, достигнали до Гърция. Прокуратурата поиска обвиняемите да покрият щети за 2,4 милиона евро. Две години преди този случай от друга база на пакта в Белгия бе съобщено за изчезването на 60 тона гориво.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати