Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Откриха части от плъх в нарязан бял хляб в Япония

Свят

Откриха части от плъх в нарязан бял хляб в Япония

Откриха части от плъх в нарязан бял хляб в Япония - Tribune.bg
Снимка:

Голям японски доставчик на храни изтегли повече от 100 000 опаковки от популярна марка нарязан бял хляб, след като части от плъхове бяха намерени в някои хлябове. СKандалът е пореден от множеството с безопасността на храните, измъчващи втората по големина икономика в Азия, която има дългогодишна репутация за надеждността на своя износ на храни.

В изявление в сряда Pasco Shikishima Corporation заяви, че разследва как части от „малко животно“ са намерили място в два пакета нарязан хляб, добавяйки, че досега никой не се е разболял след консумация на продукта.

По-късно беше потвърдено пред CNN, че останките принадлежат на плъх.

Те са открити в партида бял хляб „чоджуку“, известен със своята допълнителна дъвчаща текстура - произведен от фабрика, базирана в западната префектура Токио, според компанията.

„Ще изтеглим продуктите, които са произведени на същата фабрична линия, и междувременно ще спрем въпросната линия, за да определим причината и да приложим контрамерки“, се казва в изявлението, добавяйки, че изтеглянето включва около 104 000 опаковки.

Изтегленият продукт не се продава в чужбина, каза говорител на компанията пред CNN.

Основана през 1920 г., Pasco е основен доставчик на печени изделия, който наема повече от 3700 служители в 12 фабрики в цялата страна.

През март японските здравни власти наредиха изтеглянето на три хранителни добавки, произведени от Kobayashi Pharmaceutical, голям производител на лекарства, след смъртта на няколко потребители. Повече от 100 други са хоспитализирани.

Миналия август доставчикът на храни Warabeya Nichiyo разкри два случая на открити хлебарки в оризовите топки, които се продават в смесен магазин 7-Eleven в Сайтама, северно от Токио, според Reuters.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Япония, хляб
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати