Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Откриха нов вариант на COVID в Южна Африка, най-мутиралият досега

Свят

Откриха нов вариант на COVID в Южна Африка, най-мутиралият досега

Откриха нов вариант на COVID в Южна Африка, най-мутиралият досега - Tribune.bg
Снимка:

Нов вариант на коронавируса, C.1.2, е открит в Южна Африка и редица други страни. Той поражда опасения, че е по-заразен и може да не се влияе от ваксините, според ново проучване на Националния институт по заразни болести на Южна Африка и Платформата за иновации KwaZulu-Natal Research.

Новият вариант е „мутирал значително“ в сравнение със С.1, съобщава „Jerusalem post“. Въпреки че за първи път е открит в Южна Африка, C.1.2 вече е и в Англия, Китай, Демократична република Конго, Мавриций, Нова Зеландия, Португалия и Швейцария.

Проучването установява последователно увеличаване на броя на геномите на C.1.2 в Южна Африка на месечна база, нарастващо от 0,2% от геномите, секвенирани през май на 1,6% през юни и след това до 2% през юли, подобно на увеличението, наблюдавано при Бета и Делта вариантите.

Учените подчертават, че комбинацията от тези мутации, както и промените в други части на вируса, вероятно ще му помогнат да избегне антителата и имунния отговор, включително при пациенти, които вече са били заразени с Алфа или Бета варианти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати