Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отново бедствие в Гърция - хиляди са без ток и под вода заради циклона "Елиас"

Свят

Отново бедствие в Гърция - хиляди са без ток и под вода заради циклона "Елиас"

Отново бедствие в Гърция - хиляди са без ток и под вода заради циклона Елиас - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е илюстративна

В Гърция циклонът „Елиас“ връхлетя страната с обилни валежи и гръмотевични бури. Заради силния дъжд някои райони в Евбея останаха блокирани, а има опасност и от преливане на реките. Град Волос и района са под вода.

Изключително тежка нощ в централна Гърция, където за втори път в рамките на 1 месец падна огромно количество дъжд. След циклона „Даниел” и „Елиас” връхлетя област Тасалия с тежки бури и градушки. Големината на ледените късове е била с размера на лимон.

Под вода е гр. Волос, ситуацията е извън контрол. Полицията е забранила движението на автомобили и хора по улиците, а кметът апелира гражданите и туристите да се качат на по-високи етажи в сградите от съображения за сигурност.

Над 300 души, блокирани в домовете си и къщи за гости, са спасени. 80% от района е потънал в мрак – няма ток и вода от сряда вечерта. Учебните заведения са затворени, предава Нова тв.

Критична е ситуацията на остров Евбея. Пътищата, къщи и магазини са под вода. В северните части калта е достигнала до морето. Жители и туристи се призовават да останат в по-масивни сгради докато преминат сериозните валежи. На места водата е над 1 м. и има висок риск за живота на хората.

Очаква се бурите да отслабнат, но дъждът ще се премести в районите на Пелопонес и остров Крит. Призовава се хората да бъдат изключително внимателни. Дипломатическите институции на България са в готовност за сигнали от българи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети