Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отново рекорд на новозаразени с коронавирус в Ню Йорк

Свят

Отново рекорд на новозаразени с коронавирус в Ню Йорк

Отново рекорд на новозаразени с коронавирус в Ню Йорк - Tribune.bg
Снимка:

Ню Йорк е поставил рекорд втори пореден ден на случаи на заразени с Covid-19. Това доведе до промяна в събития на Бродуей и заснемането на телевизионни предавания.  

Според анализ на „Вашингтон пост“ рекордът на Ню Йорк е бил поставен с близо 22 хиляди случаи на ден – нещо невиждано от началото на пандемията. Трябва да се отбележи, че тогава тестването не бе широкоразпространено. „Ню Йорк таймс“ допълва, че покачването на случите напоследък се е дължало на делта варианта на Covid-19, но резкият скок епидемиолози придават на бързо разпространяващия се Oмикрон вариант.  

Мрачните данни в Ню Йорк доведоха до отмяна на представления на Бродуей в момент, в който се разчита на големи посещения, заради настъпването на празниците. Стигна се и до промяна при заснемането на популярното телевизионно предаване „Saturday Night Live” като продуцентите съобщиха, че предаването ще е без публика на живо и с намален актьорски състав.

Влошаването на ситуацията в Ню Йорк се следи внимателно, защото се приема като показателна за това, което предстои в други части на страната.  

Междувременно официални лица от администрацията цитирани от Ен Би Си и Си Би Ес казват, че президентът Джо Байдън ще се обърне към нацията във вторник. Официално лице, цитирано от Си Би Ес е заявило:

„Администрацията е подготвена за покачващите се нива на случаите и президентът ще каже с подробности какъв ще е отговорът на това предизвикателство. Той също ще припомни на американците, че те могат да се защитят от сериозно заболяване от Covid-19 като се ваксинират и получат бустрена доза, когато е време за това“.

В петък стана ясно, че в страната общо за изминалата седмица постъпванията в болница са се увеличили с около 3 процента, а смъртните случаи със 7 процента, като на някои места скокът е по-рязък. В Окръг Колумбия, където е столицата Вашингтон, скокът на хоспитализациите е най-голям - 39 процента през изминалата седмица, съобщава „Вашингтон пост“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати