Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отвориха магистралата Атина-Солун само за леки автомобили

Свят

Отвориха магистралата Атина-Солун само за леки автомобили

Отвориха магистралата Атина-Солун само за леки автомобили - Tribune.bg
Снимка:

Отвориха за леки коли националната магистрала Атина-Солун, която беше затворена поради наводненията, съобщи БНР. Движението се извършва в лявото платно в двете посоки, но само за автомобили с тегло до 3,5 тона. Тежкотоварните автомобили се движат по обходен маршрут през област Арта. Властите съобщават, че допълнително ще информират транспортните фирми за движението на камиони.

Извършва се почистване и проверка на пътя. Увеличава се броят на хората със симптоми от заразни болести в наводнените райони. Властите раздават предпазни дрехи и предупреждават да не се влиза във ферми с удавени животни. Ветеринарни екипи и специализирани военни части извършват почистването от животните. Водата в цялата област Тесалия е замърсена.

Има предупреждение да се пие и използва за битови нужди само минерална вода. Над 10 хиляди гръцки граждани са подали молби за помощ и обещетения.

Около 200 000 души около Волос също са без питейна вода за 12-и ден. В цялата регионална единица Магнезия, чиято столица е Волос, усилията за отстраняване на тонове кал от домовете и пътищата продължават, като липсата на вода осуетява работата на екипите.

Кметът на Волос Ахилеас Беос поясни, че възстановяването на водоснабдяването се очаква след около 20 дни.

Всички училища в Магнезия и Тесалия ще останат затворени още една седмица, съобщиха от Министерството на образованието в Атина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати