Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отвориха Музей на махмурлука

Свят

Отвориха Музей на махмурлука

Отвориха Музей на махмурлука - Tribune.bg
Снимка:

Ако изпитвате затруднения да си спомните какво е станало в предишната нощ на пиянство, вероятно Музеят на махмурлука в Загреб е за вас, пише АФП.

"Искахме да съберем предмети, с които хората се събуждат без да знаят как са попаднали при тях", казва 24-годишната Роберта Микелич, която открива музея заедно с приятеля си Рино Дубокович, цитиран от БГНЕС.

Засега Музеят на махмурлука, за който собствениците твърдят, че е единствен по рода си, ще се съсредоточи само върху забавната част на пиянските истории.

Следващ етап от развитието му е да обърне внимание на опасностите от прекаляването с алкохола и изпадането в безпомощно състояние.

Предметите, с които са се събуждали пияни хървати, сред които има неща като пътен знак Стоп и саксия със странно растение на точки, са разположени безразборно в няколко стаи и символизират зиг-заг траекторията, по която почерпените се прибират от бара към дома.

Има и черна дъска, на която посетителите могат да допишат изречението "Аз се събуди с...", като споделят своя пиянска история.

Някои вече са дали своя принос, като има посетители които споделят, че се събудили с бившия си партньор, необичайно много тикви, две бездомни кучета и други.

Идеята за откриването на музея дошла на Роберта и Рино, след като техен приятел се напил и се събудил с педал от велосипед в джоба, за който нямал обяснение.

"Ако се събудиш на терасата на старчески дом в Холандия, знаеш че си прекарал добре.", пише един българин на дъската за споделяне на пиянски истории.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети музей, Загреб

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати