Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пълен локдаун в Турция от четвъртък

Свят

Пълен локдаун в Турция от четвъртък

Пълен локдаун в Турция от четвъртък - Tribune.bg
Снимка:

Недостатъчни се оказаха вечерния час и блокирането на живота през уикенда

Пълен локдаун в Турция от четвъртък, като ограничителните мерки ще продължат до 17 май, обяви президентът Ердоган. Целта е след Рамазан драстично да намалее броят на заразените и починалите. По думите на Реджеп Ердоган правителствената цел е заразените да паднат под 5 хиляди на ден.

Данните от последните дни, обаче, показват, че новозаразените са десетки хиляди.

Според правилата от четвъртък турските граждани и гостите на страната ще бъдат принудени да стоят предимно по домовете заради много строгите ограничения в пандемията.

Търговските вериги за хранителни стоки ще бъдат отворени през седмицата от 10.00 ч. до 17.00 ч. и ще бъдат затворени в неделя. Кафенетата и ресторантите ще предлагат само услуги за доставка по домовете.

Всички междуградски пътувания ще могат да се реализират само в разрешителен режим, като общественият транспорт ще работи с 50% от капацитета си. Резервациите в хотелите и местата за настаняване няма да дават основание за неспазване на наложените ограничения. Освобождаване на чуждестранни граждани от наложените ограничения се отнася единствено за ползващите туристически услуги.

Чуждестранни граждани с разрешения за пребиваване, със статут на временна закрила или кандидати за закрила и притежателите на статут, ще бъдат обект на наложените ограничения. Обучението на деца и обучаващи се във всички институции, включително детските градини и яслите, ще бъде преустановено, а планираните изпити ще бъдат отложени.

Преди две седмици в Турция бе въведен вечерен час от 19 до 5 часа, както и блокиране на живота през уикенда, но мерките се оказаха недостатъчни да овладеят пандемията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати