Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Палестинският главен преговарящ почина от COVID-19

Свят

Палестинският главен преговарящ почина от COVID-19

Снимка:

Палестинският главен преговарящ с Израел Саеб Ерекат почина от COVID-19, съобщи неговата партия Фатах, цитирана от световните агенции.

65-годишният Ерекат няколко седмици се бори със заболяването. Той беше главният представител на палестинската автономна власт във водените с посредничеството на САЩ мирни преговори с Израел, които попаднаха в задънена улица през 2014 г.

Ерекат също бе генерален секретар на ООП (Организацията за освобождение на Палестина) и член на най-силната фракция в нея - Фатах. Той бе твърд привърженик на решението на израелско-палестинския конфликт въз основа на съвместното съществуване на две държави и остър критик на израелската политика на заселване на евреи в окупираните палестински територии.

Миналата седмица Ерекат бе прехвърлен от дома си в град Ерихон, на окупирания Западен бряг на река Йордан, в израелска болница, където бе поставен на апарат за командно дишане и в изкуствена кома. През 2017 г. Ерекат се подложи на белодробна трансплантация в Съединените щати.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още