Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пълната отмяна на локдауна във Великобритания може да се отложи

Свят

Пълната отмяна на локдауна във Великобритания може да се отложи

Пълната отмяна на локдауна във Великобритания може да се отложи - Tribune.bg
Снимка:

Това се случва заради бързо увеличаващите се нови случаи и по-високата предаваемост на варианта Delta

Висши министри подписаха решение за отлагане на премахването на всички ограничения срещу коронавирус във Великобритания след 21 юни.

Правителствени източници съобщиха пред Би Би Си, че някои забрани могат да останат в сила още четири седмици след тази дата.

Това се случва на фона на нарастващата загриженост заради бързо увеличаващите се нови случаи и по-високата предаваемост на варианта Delta.

Източници на Даунинг Стрийт подчертаха, че все още не е взето окончателно решение. Данните все още се изследват. Високопоставен правителствен източник подчерта, че правителството обмисля няколко варианта.

Преместването на датата за отпадане на ограниченията ще позволи на програмата за ваксинация да има по-голям ефект, тъй като разпространението преминава към по-младите възрастови групи.

Последната стъпка от прекратяването на локдауна в Англия щеше да отвори отново нощните клубове и да сложи край на ограниченията за представления, сватби и други събития от живота.

Хората ще бъдат насърчавани да продължават да работят от вкъщи, където това е възможно.

Премиерът Борис Джонсън е подложен на нарастващ натиск през последните дни да отмени датата 21 юни за премахване на ограниченията.

Британската медицинска асоциация се присъедини към служителите в областта на общественото здравеопазване, призовавайки за забавяне.

Председателят на асоциацията д-р Чаанд Нагпол заяви: „Не става въпрос само за броя на хоспитализациите, но и за риска за здравето на голям брой по-млади хора, които могат да страдат от дългосрочни симптоми.“

Очаква се премиерът Борис Джонсън да потвърди забавянето на отмяната на заключването по-късно на пресконференция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати