Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск е изписан от болницата

Свят

Папа Франциск е изписан от болницата

Папа Франциск е изписан от болницата - Tribune.bg
Снимка:

„Все още съм жив“, каза той с усмивка на излизане от болницата

Папа Франциск е изписан от болницата, където беше приет с вирусен бронхит, и се завърна във Ватикана, предадоха световните информационни агенции.

Така той ще успее да присъства на литургията по повод Палмова неделя, която ще бъде отслужена утре, обяви Ватикана.

Припомняме, че 86-годишният свети отец постъпи в клиника „Агостино Джемели“ в Рим в сряда с дихателни проблеми и температура.

На излизане от болницата папата помаха на събралите се пред лечебното заведение хора и представители на медиите и поговори с някои от тях, преди да потегли към резиденцията си.

На въпрос на репортери – как се чувства, папа Франциск се пошегува: „Все още съм жив“, а пред свой познат журналист коментира:

„Видяхте ли каква бъркотия стана“.

Папата сподели още, че следял пресата и информацията относно неговото състояние и обясни, че не се уплашил, след като се почувствал зле. Видимо в добра форма, той уточни, че утре ще отслужи отбелязването на Палмова неделя на площад „Св. Петър“ в Рим. Потвърждение бе направено и от пресслужбата на Ватикана:

„Мога да потвърдя, че тъй като се очакваше папа Франциск да напусне болницата днес, той ще присъства на площад „Св. Петър“ за честването на Палмова неделя“, каза нейният директор Матео Бруни. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати