Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск: Да нараниш жена е да обидиш Бог

Свят

Папа Франциск: Да нараниш жена е да обидиш Бог

Папа Франциск: Да нараниш жена е да обидиш Бог - Tribune.bg
Снимка:

Папа Франциск се възползва от новогодишното си, за да призове за край на насилието срещу жените и заяви, че то обижда Бог, предаде Ройтерс.

85-годишният Франциск отслужи литургия в базиликата "Свети Петър" в деня, на който Римокатолическата църква тържествено почита както Света Богородица, така и ежегодния Световен ден на мира.

Франциск изглеждаше в добра форма след снощи присъства на служба, но в последния момент се появи от страничен вход близо до олтара и наблюдаваше церемонията отстрани.

Светият отец страда от ишиас, който причинява болка в краката, а понякога пристъпът му пречи да стои дълго време прав.

Той структурира проповедта си днес около темите за майчинството и жените, казвайки, че те са тези, които обединяват нишките на живота.  

"И тъй като майките даряват живот и жените крепят света, нека всички ние да положим повече усилия за насърчаване на майките и за защита на жените", каза Франциск.

"Колко много насилие е насочено срещу жените! Достатъчно! Да нараниш жена е да обидиш Бог".

В италианска телевизионна програма миналия месец Франциск каза на жена, бита от бившия си съпруг, че мъжете, които извършват насилие срещу жени, правят нещо, което е "почти сатанинско".

От началото на пандемията преди почти две години Светият отец няколко пъти се изказа срещу домашното насилие, което се увеличи в много страни, след като локдауните оставиха много жени, хванати в капана с техните насилници.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати