Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск няма да води тържествените новогодишни литургии

Свят

Папа Франциск няма да води тържествените новогодишни литургии

Снимка:

Светият отец има здравословен проблем

Папа Франциск няма да може да води богослуженията за края на 2020 и за началото на 2021 г., съобщи информационната служба на Ватикана. За първи път от години папата, който този месец навърши 84 години, се налага да пропусне подобно тържествено събитие по здравословни причини.

Светият отец страда от ишиас, заболяване, причиняващо болки, разпространяващи се от кръста надолу към долните крайници. Понякога папата е забелязван да се движи трудно заради болките, като преминава през редовни лечебни процедури заради своето заболяване.

Официално съобщение на Светия престол уточнява, че вечерната молитва и Те Деум за края на годината на 31 декември вечерта от 17 часа ще бъдат предстоятелствани от кардинал Джовани Батиста Ре, декан на Кардиналската колегия.

Литургията на 1 януари 2021 г., празник на Дева Мария Богородица и Световен ден на мира, ще бъде предстоятелствана от държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. Според говорителя на пресцентъра на Ватикана Матео Бруни въпреки болките си в първия ден на новата година папа Франциск ще оглави обедната молитва „Ангел Господен” от библиотеката в Апостолическия дворец, както е по програма.

За първи път папа Франциск разкри, че е има ишиас по време на пресконференция, която се проведе докато той пътуваше за Бразилия през 2013 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още