Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск се е ваксинирал срещу коронавирус

Свят

Папа Франциск се е ваксинирал срещу коронавирус

Снимка:

Според източници, на светия отец е поставена ваксината на Pfizer и BioNTeсh

Папа Франциск получи първата доза от ваксината срещу Covid-19 тази сутрин, информираха източници от Ватикана, но пресцентърът на Ватикана все още не е потвърдил това официално. 84-годишният папа ще получи втората доза след около три седмици.

Директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни заяви в пресата в изявление, че „кампанията за ваксинация срещу Covid-19  e започнала тази сутрин“.   

Според журналисти от аржентинския всекидневник „Насион“ и американското списание „Америка“, които са специалисти по Ватикана и според приятели на папата, Франциск е бил ваксиниран днес при входа на залата за аудиенции „Павел Шести" във Ватикана. Аржентинското издание твърди, че на светия отец е поставена ваксината на Pfizer и BioNTeсh, допълва ТАСС.

Ватикана направи достъпни за пресата снимки на специално подготвения атриум, където служители и членове на техните семейства, както и пенсионирани кардинали и служители, ще получат ваксината.

В интервю, излъчено по италианската телевизия миналата неделя, папа Франциск обяви, че се е регистрирал да получи ваксината и каза: „Смятам, че всеки трябва да получи ваксината; това е етичен вариант, защото вашето здраве, животът ви е заложен, а освен това залагате и живота на другите. " Той добави: „Следващата седмица ще започнем да го правим във Ватикана и аз съм си запазил място. Ще получа ваксина. ”  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още