Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск прочете „Към града и света“ с епитрахила, подарен му от Бойко Борисов

Свят

Папа Франциск прочете „Към града и света“ с епитрахила, подарен му от Бойко Борисов

Папа Франциск прочете Към града и света с епитрахила, подарен му от Бойко Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Подаръкът е от срещата им на летището в София през 2019 г.

Папа Франциск отслужи традиционното си послание за Великден „Към град и света“ с омофор, който му подари премиерът Бойко Борисов. Лентата, символизираща епископската власт беше подарена на светия отец от българския министър-председател при посрещането му на летище „София“ през 2019 година. 

Омофорът, който премиерът Борисов подари на папа Франциск, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част са образите на Свети Петър и Свети Павел.

Бойко Борисов подарява епатрахила на папа Франциск, Снимка: МСБойко Борисов подарява епатрахила на папа Франциск, Снимка: МС

Днес в посланието си папата призова да се ускори разпределението на ваксините срещу коронавируса, особено за бедните страни. Той нарече „скандални“ въоръжените конфликти и военните разходи по време на пандемия, предаде Ройтерс.

“Пандемията все още се разпространява, а социалната и икономическа криза остава сериозна, особено за бедните. Въпреки това въоръжените конфликти не спират, а военните арсенали биват укрепвани и това е скандално”, заяви папата.

Той похвали медицинските работници, съчувства на младите хора, които не могат да ходят на училище, и каза, че всички са призовани да се борят с пандемията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати