Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папата: Подкрепяйте децата си дори да са гей!

Свят

Папата: Подкрепяйте децата си дори да са гей!

Папата: Подкрепяйте децата си дори да са гей! - Tribune.bg
Снимка:

Родителите на хомосексуални деца не трябва да ги осъждат, а да им предлагат подкрепа, заяви папа Франциск, предаде Ройтерс.

По време на седмичната си аудиенция той говори за трудностите, които родителите могат да срещнат при отглеждането на потомството. Тези проблеми включват „родители, които виждат различни сексуални ориентации в децата си, и как да се справят с това, как да подкрепят децата си, а не да се крият зад осъдително отношение“, каза Франциск.

Папата и преди е казвал, че хомосексуалните хора имат право да бъдат приемани от семействата си като деца, братя и сестри. Както и че макар Католическата църква да не може да приеме еднополовите бракове, тя може да подкрепи законите за гражданските съюзи, целящи да дадат на хомосексуалните партньори съвместни права в областта на пенсионната система и здравеопазването и по въпросите на наследството.

Миналата година доктриналната служба на Ватикана издаде документ, в който се казва, че католическите свещеници не могат да благославят еднополовите съюзи - решение, което силно разочарова католиците от ЛГБТ общността.

В някои страни, като Съединените щати и Германия, енории и служители започнаха да благославят еднополовите съюзи вместо брака и имаше призиви към епископите да ги институционализират.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети