Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папата се появи публично, след като отмени новогодишните литургии заради здравословен проблем

Свят

Папата се появи публично, след като отмени новогодишните литургии заради здравословен проблем

Снимка:

Папа Франциск се появи публично, след като отмени две литургии в базиликата "Свети Петър" снощи и тази сутрин заради "болезнен ишиас", предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Папата произнесе традиционната си молитва към Света Богородица от библиотеката на папския дворец като се фокусира върху важността да се „доверим на майчиния поглед на Мария - чрез която всичко е възможно”.

Той подчерта, че времето, „дадено ни от Господ“, може да бъде прекарано „за нашето човешко и духовно израстване“, време „за премахване на омразата и разделението, да се усетим повече като братя и сестри, да градим, а не да разрушаваме и да се грижим един за друг и за сътворението“.

Светият отец отбеляза, че „болезнените събития, които са маркирали пътя на човечеството през изминалата година, особено пандемията, ни учат колко е необходимо да се интересуваме от проблемите на другите и да споделяме техните притеснения“. Това отношение, продължи той, „представлява пътя, който води към мир“. Той обясни, че това е отношение, което „благоприятства изграждането на общество, основано на братски отношения“.

„Всеки от нас, мъжете и жените на нашето време, е призован да превърне мира в реалност всеки ден и във всяка сфера от живота, като подава ръка на брат или сестра, нуждаещи се от дума за утеха, жест на нежност, ръка за солидарност ”, каза папа Франциск.

Необходимо е, подчерта папата, да се развие манталитет и култура на грижи, „за да се победят безразличието, раздорът и съперничеството, които за съжаление преобладават“.

В заключение на новогодишната си молитва, папа Франциск се помоли Дева Мария „да дари човечеството с ценното благо на мира“ и изрази надеждата, че „мирът ще царува в сърцата и семействата на хората; на местата за работа и отдих; в общности и нации”.

Накрая папата пожела на всички по света „щастлива и мирна 2021 г.: година, изпълнена с оправдани очаквания и надежди“.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още