Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папата за първи път се появи с маска на служба

Свят

Папата за първи път се появи с маска на служба

Снимка:

Папа Франциск сложи предпазна маска за първи път на публична служба, на която той и други религиозни лидери присъстваха на общ молебен за мир по света, предаде "Ройтерс".

Папата на публична службаПапата на публична служба

Светият отец носеше бяла маска на службата в римската базилика "Санта Мария в Арачели" - разположена в Рим. Преди това, той носеше маски само в кола, която го отвеждаше на седмичната му аудитория във Ватикана, за което беше подложен на известна критика, особено в социалните мрежи.

Преди дни, Папа Франциск се извини на вярващите, че не може да им стисне ръцете, тъй като правилата за неразпространение на пандемията налагат спазване на социалната дистанция.

Франциск присъства на богослужението с други християнски лидери в базиликата, включително Вселенския патриарх Вартоломей, духовен водач на православните християни. Едновременно с тях, на други места в Рим евреите се молеха в синагогата на града, а будистки, сикхи, индуистки и мюсюлмански лидери също се молеха за мир.

На 83 години и с отстранена част от белия дроб, когато е бил на 20 години поради болест, папата е сред рисковите за усложнения по Covid-19.

Италия е сред тежко засегнатите от пандемията страни в Европа. Италианският регион Ломбардия се подготвя да въведе полицейски час. Това е най-голямата ограничителна мярка в борбата с коронавируса в страната от отмяната на националната блокада през пролетта, информира АФП.  

Публична служба в РимПублична служба в Рим


Коментари (2)

АЛИ АХДЖА КАЗАХ ЦЪРКВАТА ДА СЕ РАЗТУРИ!
21.10.2020 11:01 / Отговор
АЛИ АХДЖА НИ С МАСКИ, НИ БЕЗ МАСКИ, ЩЕ ВИ ОСТАВЯ СКАРАБЕИ.
21.10.2020 11:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още