Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция скоро ще подкрепи Северна Македония за НАТО, не е против преговори за ЕС

Свят

Франция скоро ще подкрепи Северна Македония за НАТО, не е против преговори за ЕС

Франция скоро ще подкрепи Северна Македония за НАТО, не е против преговори за ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Конвей-Муре заяви, че Франция смята всички страни в региона за част от европейския континент, но днес е необходимо ЕС да се реформира отвътре

Франция скоро ще подкрепи Северна Македония за НАТО, не е против преговори за ЕС, но иска време. Това стана ясно от думите на Елен Конвей-Муре, заместник-председател на френския Сенат и член на комисията за външни работи, отбрана и въоръжени сили, предаде БГНЕС. Тя е на посещение в Скопие.

"Ние разбираме, че подаденият сигнал е много отрицателен и не искаме той да предизвика реакция срещу Франция и нейната позиция, но трябва да се разбере, че това послание не е отрицателна активност спрямо Македония", отбеляза тя.

В интервю за МИА Конвей-Муре заяви, че Франция смята всички страни в региона за част от европейския континент, но днес е необходимо ЕС да се реформира отвътре.

„Това не е вето или отхвърляне от страна на Франция, защото Франция не иска да блокира процеса, а само е негативно настроена по въпроса“, заяви Конвей-Муре.

Според нея днес ЕС не е подготвен да приема нови държави-членки и е необходимо да се разгледат някои критерии, които ще помогнат за присъединяването и приемането на новите страни-кандидатки.

Тя коментира и възможността Париж скоро да представи своите предложения за новата методология на разширяването. По думите на френския сенатор изпълнителната власт със сигурност работи по това, но като член на Сената тя каза, че не е в състояние да говори за крайните срокове.

Що се отнася до ратификацията на протокола за членство на РС Македония в НАТО от думите на Конвей-Муре не стана ясно кога Париж ще бъде готов с одобрението на документа. Сенаторката не можа да каже дали това ще се случи преди срещата на върха на Алианса в Лондон.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати