Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Париж отрече, че планове за сигурността на Олимпиадата да са били откраднати

Свят

Париж отрече, че планове за сигурността на Олимпиадата да са били откраднати

Париж отрече, че планове за сигурността на Олимпиадата да са били откраднати - Tribune.bg
Снимка:

Париж отрече, че планове за сигурността на Олимпиадата са били откраднати, съобщи Бгнес. 

Миналата вечер полицията съобщи, че от влак на парижката гара "Gare du Nord" е открадната чанта, в която към този злополучен момент е бил компютър и две USB "карти памет" с полицейски планове за сигурността на Олимпийските игри в Париж през лятото на 2024 г.

Чантата принадлежала на 56-годишен служител по киберсигурността в кметството на столицата. Той я поставил над седалката си, но тъй като влакът му закъснявал, французинът решил да се прехвърли на друг и открил кражбата.

Докато прокуратурата на Париж потвърди, че откраднатите USB "карти памет" са съдържали бележки, свързани с организацията на движението в столицата по време на Олимпийските игри, от кметството заявяват, че въпросният служител не е разполагал с такава информация. Загубените вещи са съдържали "лични бележки".

По време на Олимпийските игри, които ще се проведат от 26 юли до 11 август тази година, 2000 служители на общинската полиция ще бъдат разположени из многомилионния град, с цел опазване на реда и сигурността на туристите.

Междувременно стана ясно, че властите в Париж обмислят да направят проверка на балконите и балюстрадите на хиляди сгради покрай река Сена.

Инспекциите на инфраструктурата край реката са провокирани от предупреждения на експерти, че бетонните съоръжения могат да се срутят под тежестта на зрителите на церемонията по откриването на Игрите.

Плановете за церемонията по откриването на 26 юли включват феерия на вода - повече от 10 000 спортисти и представители на националните отбори ще плават по Сена с над 160 открити лодки. Очаква се на бреговете на реката да се съберат 300 000 зрители.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати