Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Париж затваря баровете си за две седмици заради увеличените случаи на COVID-19

Свят

Париж затваря баровете си за две седмици заради увеличените случаи на COVID-19

Снимка:

Вътрешният министър призна, че ще е трудно - "Ние сме французи, обичаме да пием, да ядем и да се целуваме"

Баровете в Париж и предградията му затворят от утре до 19 октомври заради увеличаването на случаите на заразени с коронавирус. Френското правителство вдигна до максимум предупрежденията след период на висок процент инфектирани, съобщава Би Би Си.  Заведенията, спортните зали и басейните ще бъдат затворени за 14 дни в опит да се ограничи разпространението на вируса, каза шефът на градската полиция. Ресторантите и бистрата засега ще останат отворени, ако има строги хигиенни правила. Освен това те трябва да затварят в 22 часа. 

Вътрешният министър призна, че затварянето на барове ще е трудно за парижани. "Ние сме французи, обичаме да пием, да ядем, да живеем, да се усмихваме и да се целуваме", каза той пред френски телевизионен канал вчера. В неделя Франция съобщи за 12 565 случая на Covid-19. В Париж и региона има  203 активни "клъстера" на коронавирус, казват здравните власти.

Какво е положението в други части на Европа?

В Чехия е въведено извънредно положение, тъй като правителството се бори с контрола на покачващи се случаи ба коронавирус. Мерките ще бъдат в сила в продължение на две седмици, включително затваряне на средните училища и ограничаване на ресторантите и баровете с до шест клиенти на маса. През последните две седмици чехите имаха втория най-голям брой нови случаи на 100 000 в Европа след Испания. Бяха и четвърти по най-голям брой смъртни случаи.

В руската столица Москва учениците ще трябва да си останат вкъщи за две седмици, а на фирмите е казано да държат поне 30% от персонала да работи от вкъщи. Дневният процент на заразяване в Русия скочи до 10 888 – това е най-високият брой от май.

В Испания, столицата Мадрид е под блокада. Нейните три милиона жители могат да пътуват извън своите квартали само с основание. Баровете и ресторантите не могат да обслужват клинети след 20:00 и хората не могат да се срещат в групи по-големи от шест човека. Испания има най-висок процент на заразяване сред всички страни в Европа.

Италианският здравен министър заяви в неделя, че правителството вероятно ще въведе нови мерки за контрол на вируса. Има нарастване на инфектирани в южната част на страната. Ограниченията могат да включват задължително носене на маски на открито в цялата страна и нови ограничения на социалните събирания.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още