Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Париж затяга мерките, за да овладее пандемията

Свят

Париж затяга мерките, за да овладее пандемията

Снимка:

Париж ще нареди магазините за хранителни стоки да бъдат затворени в 22:00 ч. Забрана се налага за доставките на храна през нощта и продажбите на алкохол, заявиха представители на властите. Мярката е с надежда да няма тълпи в някои ресторанти и хранителни магазини.

"Полицията отбелязва движения и струпване на хора, по-специално вечер и през нощта във и извън тези заведения", се казва в изявление на полицейското управление в Париж.

"Продажбите на алкохол, особено от нощните магазини, рискуват да насърчат тези нощни събирания, без социално дистанциране, както по тротоарите, така и в частните домове", се казва в него.

Кметът Ан Идалго обяви в Tуитър по-рано, че се е договорила за закриването с полицейските служители. Този ход идва, след като здравният министър Оливие Веран представи данни за тревожното покачване на случаите на коронавирус, което отново изправя болниците на ръба на капацитета им.

Няколко видни лекари предупредиха, че последното блокиране, което позволи на редица магазини да останат отворени, както и училища, няма да е достатъчно, за да забави болестта. Новите ежедневни случаи са надхвърлили 40 000 или дори 50 000 през изминалата седмица, далеч над лимита от 5000, който президентът Еманюел Макрон определи като цел при обявяването на новото блокиране миналата седмица. Строгите мерки ще продължат поне до 1 декември.

Подобно на други правителства в цяла Европа, френското правителство се опитва да спре разпространението на заразата, без да поставя икономиката на колене.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още