Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Парижани с миниреферендум за съдбата на електрическите скутери в града

Свят

Парижани с миниреферендум за съдбата на електрическите скутери в града

Парижани с миниреферендум за съдбата на електрическите скутери в града - Tribune.bg
Снимка:

Парижани решават на миниреферендум днес съдбата на електрическите скутери в града, съобщава Асошиейтед прес. 

Въпросът, който парижкото кметство им задава, е - "За или против скутерите на самообслужване в Париж?". Отговорът засяга един от водещите пазари за бързи двуколесни превозни средства, които разшириха възможностите за придвижване във френската столица и в други градски центрове и градове по света.

Пръснати из Париж, лесни за намиране и наемане с помощта на изтеглено приложение и сравнително евтини, скутерите са хит сред туристите, но на фона на оплакванията, че електронните скутери са грозна гледка и заплаха за трафика, кметицата на Париж Ан Идалго и някои от нейните заместници искат да забранят "свободно плаващите" скутери (наречени така, защото се вземат и оставят по желание на наемателите им) преди френската столица да стане домакин на Олимпийските игри догодина.

"Те създават "усещане за обща несигурност в общественото пространство, особено за най-уязвимите хора, имам предвид възрастните хора или хората с увреждания. Има някои ползи, но това, което виждам днес е, че недостатъците са по-големи", посочва Беляр пред Асошиейтед прес.

Заместник-кметът по транспорта на Париж Давид Беляр напомня, че скутерите са участвали в стотици инциденти. Той изтъква още, че те са по-вредни за околната среда от ходенето пеша, карането на колело или автобусите и са твърде бързи и анархични в претъпкания, компактен и исторически град, където пространството е на първо място.

Кметството обеща да уважи резултата от миниреферендума, какъвто и да е той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Париж, Франция
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати