Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Парламентът на Северна Македония ратифицира Северноатлантическия договор

Свят

Парламентът на Северна Македония ратифицира Северноатлантическия договор

Снимка:

Парламентът на Северна Македония ратифицира Северноатлантическия договор. Това стана с гласовете на 114 от депутатите. Законът ще влезе в сила след като Испания ратифицира Протокола за членство на югозападната ни съседка в НАТО.

По-рано председателят на парламента Талат Джафери отбеляза в речта си, че пътят на Северна Македония към НАТО, гледан през призмата на последните три десетилетия, изобщо не е лесен и преплетен с много бурни моменти.

„Той започна през 1993 г., когато тогавашния парламент прие „Решението за членство в Северноатлантическата договорна организация - НАТО“, с което депутатите недвусмислено и решително изразиха готовността си да станат нейна членка и определиха пътя на наскоро получилата независимост държава“, каза Джафери.

Той припомни, че през последвалите години парламентът е приел четири декларации в подкрепа на интеграцията на страната в НАТО.

"През годините в съюзничество с Алианса подготвихме армията и държавата според стандартите на НАТО и изпълнихме критериите за членство", каза още Джафери.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още