Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Парламентът на Словакия призна със закон Комунистическата партия за престъпна организация

Свят

Парламентът на Словакия призна със закон Комунистическата партия за престъпна организация

Снимка:

Националният съвет -парламентът на Словакия прие закон, според който Комунистическата партия на Чехословакия, която беше на власт от 1948 до 1990 г., е призната за престъпна организация. Това съобщи информационната агенция CTK.

Законът също така забранява поставянето върху паметници на символи, свързани с тоталитарните политически режими, за каквито според CTK, са определени комунистическия, фашисткия и нацисткия режими. Въведена е забрана за даване на имена на техни представители на улици, площади и други обществени пространства.

Изключения от правилата (да се назовават улици, площади и други обществени пространства с имената на фигури, свързани с тоталитарни режими) се правят само ако самите те активно са се борили с тези режими.

Документът беше одобрен от депутати от партиите на словашката правителствена коалиция, които имат мнозинство в Националния съвет.

В Словакия има и Комунистическата партия, която е идеологически наследник на бившата партия и която не се яви на парламентарните избори през февруари  


Коментари (1)

СЛЕД СЛОВАКИЯ-НАРЕД Е БЪЛГАРИЯ!........... ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ-ИЗВЪН ЗАКОНА!
БЪЛГАРИТЕ-ВЪВ ЕВРОПА!
04.11.2020 16:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още