Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Партията на Макрон сменя името си на „Възраждане“

Свят

Партията на Макрон сменя името си на „Възраждане“

Партията на Макрон сменя името си на Възраждане - Tribune.bg
Снимка:

Партията на френския президент Еманюел Макрон "Република, напред!" (LREM) променя името си на "Възраждане" (Renaissance), съобщи генералният делегат на партията Станислас Герини.

„Днес започваме възстановяването на " Република, напред!", за да можем да продължим да разширяваме това политическо движение, създадено от президента на републиката Еманюел Макрон преди малко повече от шест години, в политическа партия, която ще носи името „Възраждане", заяви Герини, цитиран от АФП.

Политическото движение "Напред!" (En Marche!) е основано на 6 април 2016 г. от Еманюел Макрон, тогава министър на икономиката и финансите на Франция, в град Амиен. През август 2016 г. той подаде оставка като министър, а на 16 ноември обяви кандидатурата си за президентския пост. На 7 май 2017 г. Макрон спечели втория тур на президентските избори, а на следващия ден бе обявено, че партията е преименувана на La Republique en mar! („Република, напред!“). Това политическо движение се позиционира като социалнолиберална партия.  


Топ новини

виж още