Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Първа атака от години: Двоен самоубийствен атентат в Багдад

Свят

Първа атака от години: Двоен самоубийствен атентат в Багдад

Снимка:

Двоен самоубийствен атентат на открития пазар „Таяран“ в Багдад отне живота на 28 души и рани 50, някои от които са в кричино състояние, съобщиха официални източници пред медиите. Говорител на армията каза, че двама атентатори-самоубийци са се взривили, докато са били преследвани от силите за сигурност.

Пазарът е гъмжал от хора след близо година ограничения, наложени в цялата страна в опит да спрат разпространението на пандемията от COVID-19. Според изявление на вътрешното министерство първият атентатор-самоубиец се втурнал на пазара, твърдейки, че се чувства болен. След като тълпа от хора се събрали около него, той взривил експлозивите си. Докато хората се стичали около жертвите, втори нападател детонирал бомбата си, съобщи министерството.

Засега никой не е поел отговорност за нападенията. Самоубийствените атентати са редки в иракската столица след поражението на „Ислямска държава“ през 2017 г. Последната подобна  атака е била през януари 2018 г., припомня Ройтерс. Тогава атентатор-самоубиец също на площад „Таяран“ уби десетки хора.  

БагдадБагдад


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още