Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Първа поява на Тръмп след вота, Байдън избра началник на кабинета си

Свят

Първа поява на Тръмп след вота, Байдън избра началник на кабинета си

Първа поява на Тръмп след вота, Байдън избра началник на кабинета си - Tribune.bg
Снимка:

Рон Клайн застава начело на кабинета на демократа

Доналд Тръмп направи първа си публична проява, след като Джо Байдън събра необходимите му електорални гласове да бъде следващия президент на Съединените щати.

Въпреки резултатите, Тръмп все още не признава загубата си.

Действащият президент и първата дама Мелания участваха в церемонията в гробището Арлингтън по повод годишнината от края на Първата световна война – 11 ноември 1918 г.

По последни данни, той печели победа в Аляска, но тримата делегати оттам не са достатъчни за преизбирането му.

Щатът Джорджия обяви, че заради близките резултати там започва повторно броене на бюлетините.

Щабът на Тръмп иска същото и за Мичиган, но засега съдът не намира достатъчно аргументи затова.

В същото време Джо Байдън обяви свой бивш съветник за бъдещ началник на кабинета си в Белия дом. Той е Рон Клайн - яростен критик на Тръмп заради действията му срещу коронакризата.

Рон Клайн застава начело на кабинета на БайдънРон Клайн застава начело на кабинета на Байдън

„Рон беше незаменим за мен през много години, през които работихме заедно“, каза Байдън в изявление, изказвайки се за 59-годишния Клейн.

"Неговият дълбок и широк опит и способността му да работи с хора от целия политически спектър е точно това, от което се нуждая за началника на кабинета на Белия дом, когато се изправяме пред това кризисно време и събираме страната ни отново," каза Байдън.

По професия адвокат, той работи с Байдън от края на 80-те години, служи като началник на кабинета в ранните си години като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама (2009-2017) и координира отговора за Ебола в Белия дом през 2014 г.

Това според медиите може да е основната причина Байдън да го избере за тази позиция, тъй като избраният президент постави борбата срещу пандемията от коронавируса като един от приоритетите на своето правителство.

С рекордния брой от 140 000 ежедневни инфекции на COVID-19 и над 240 000 смъртни случая, САЩ вече успяха да навлязат в трета вълна от пандемията, според експерти.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети