Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Първа среща на Фон дер Лайен с Шарл Мишел след „дивангейт“

Свят

Първа среща на Фон дер Лайен с Шарл Мишел след „дивангейт“

Първа среща на Фон дер Лайен с Шарл Мишел след дивангейт - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ЕК: Повече да не се повтаря!

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен и колегата ѝ - председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, са разговаряли за пръв път след съвместното си посещение в Турция и инцидентът, добил популярност като „дивангейт“. Двамата европейски представители се срещнаха с турския президент, но Шарл Мишел побърза да се настани до Ердоган, а Фон дер Лайен остана без стол и зае място на близко поставен диван.

Председателката на ЕК е заявила на колегата се, че няма да позволи да се случи повече подобен инцидент, разкриха източници от ЕК за испанската агенция EFE.

Урсула фон дер Лайен съвсем ясно и открито е предупредила председателя на Европейския съвет Шарл Мишел да не допуска повече историята с „дивангейт" да се повтори.

За недоразумението от Анкара бяха категорични, че всичко е било спазено според международния протокол и всяко неразбирателство е дошло от страна на гостите от Брюксел.

Фон дер Лайен с Шарл Мишел са обсъдили „актуални въпроси", касаещи ЕС, а самата среща между тях е продължила близо час, информират източници от ЕК.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети