Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Първи разговор Путин-Байдън: Разбраха се за удължаване на СТАРТ-3

Свят

Първи разговор Путин-Байдън: Разбраха се за удължаване на СТАРТ-3

Снимка:

Американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин проведоха първи разговор по телефона.

Байдън счита „Северен поток-2“ за „лоша сделка за Европа“ и ще проучи варианти за действие, съобщава Белият дом, цитиран от ТАСС. Президентът възнамерява да „преразгледа“ ограничителните мерки, наложени от предишната администрация по този проект.

Руският президент Владимир Путин и американският президент са се договорили за удължаването на Договора за намаляване на стратегическото въоръжение СТАРТ-3, заяви Кремъл, цитиран от РИА Новости.

Кремъл подчерта, че „през следващите дни страните ще завършат всички необходими процедури, за да осигурят по-нататъшното функциониране на този важен международно-правен механизъм за взаимно ограничаване на ракетно-ядрените арсенали“.

Путин отбеляза, че нормализирането на отношенията между Москва и Вашингтон би било в интерес на двете страни. Страните са обсъдили и въпроси от двустранния и международния дневен ред, по-специално борбата срещу пандемията от коронавируса.

„Като цяло разговорът между лидерите на Русия и САЩ имаше делови и откровен характер. Беше договорено да се поддържат контакти“, се казва от пресслужбата на руския президент.

Страните са обсъдили и търговско-икономическото сътрудничество.  


Коментари (2)

Най- после истинските президенти на две велики сили да са в комуникация, а не като онзи психопат Тръмп да всява разединение.
26.01.2021 23:19 / Отговор
тук има един истински президент и един алчен диктатор, на който истинският президент трябва да му свие сърмите.
27.01.2021 08:53

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още