Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Патриарх Кирил: Който използва смартфон, помага на Антихриста да дойде

Свят

Патриарх Кирил: Който използва смартфон, помага на Антихриста да дойде

Патриарх Кирил: Който използва смартфон, помага на Антихриста да дойде - Tribune.bg
Снимка:

Главата на Руската църква предупреждава за опасността от съвременните технологии

Съвременните технологии ще доведат Антихриста – това предупреждение направи руският патриарх Кирил. Главата на Руската православна църква коментира, че хората, които използват смартфони и модерните технологии, ще помогнат за идването му.

“Антихристът ще бъде човек, който ще оглави световната мрежа и така ще контролира човечеството”, заяви патриарх Кирил в интервю за руска телевизия. А причината била, че новите технологии дават възможност за контрол над хората.

“Всеки път когато използвате вашите технологични устройства независимо дали ви харесва, или не, независимо дали сте споделили местонахождението си, или не, някой може да разбере къде се намирате, какви са вашите интереси и от какво се страхувате. Ако не днес, утре технологиите ще предоставят достъп към вашата информация и ще позволят нейното използване. Представяте ли си каква власт е това? Такъв контрол от едно място предвещава идването на Антихриста”, заяви Кирил. 

Той посочи, че Църквата не била против технологичния прогрес, а е против развитието на система, която ще контролира човека.

Мнозина обаче видяха друго в изказването на патриарха. Кирил е близък съюзник на руския президент Владимир Путин и според експерти с думите си той на практика защитава неговата политика за контрол.

Други приеха думите му с насмешка. „Усмихни се, Анархистът идва“ - този пост и снимка на жени, които си правят селфи с патриарха, публикува потребител в Туитър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати