Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пазаруването в Гърция - със запазен час, СМС и максимум за 3 часа

Свят

Пазаруването в Гърция - със запазен час, СМС и максимум за 3 часа

Пазаруването в Гърция - със запазен час, СМС и максимум за 3 часа - Tribune.bg
Снимка:

Остават затворени магазините в Солун, Козани и Ахея

Отвориха част от магазините в Гърция, като е позволено пазаруване със запазен час, с СМС и максимум за три часа на ден, съобщи БНР. Правителството остави затворени всички магазини в регионите на Солун, Козани и Ахея, което предизвика протести от страна на търговците. Кметът на Солун Зервас също протестира пред правителството за решението. Търговците поставиха черни знамена пред магазините, но не ги отвориха, за да не бъдат глобени от властите.

Отварянето на магазините не е пълно и търговските обекти ще работят само чрез услугите „click away“ и „click in shop“, които предвиждат получаване на предварително направена поръчка или посещение в магазина след предварително запазен час.

Предвижда се в магазините да се допускат едновременно до 20 души. Гражданите ще разполагат най-много с 3 часа за пазаруване веднъж на ден, след като са изпратили предварително на специален номер СМС с имената си и получат отговор с разрешение за посещение в магазина.

Повторното отваряне не засяга универсалните магазини и моловете, чиято работа ще се обсъжда по-късно през април.

Същевременно лекари в Гърция излязоха с поредно предупреждение за силна активност на вируса в Атика и Солун. В последните дни в южната ни съседка се отчита над 50%  увеличение на положителните проби в Солун, Козани и Ахея.

По информация от щаба за контрол на коронавируса се обсъжда вариант за отваряне на училищата от следващата седмица, но с отрицателен тест за коронавирус, за който отговорни ще са родителите.

Ще се допуска влизане на учениците само с бележка от родител, че детето не е заразено. „Това е прехвърляне на отговорността", възмутени са родителите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети