Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Печален рекорд: САЩ отчетоха половин милион жертви на коронавируса

Свят

Печален рекорд: САЩ отчетоха половин милион жертви на коронавируса

Снимка:

Петдневен траур е обявен в САЩ по разпореждане на президента

Печален рекорд отчетоха в САЩ- жертвите на пандемията станаха 500 хиляди, което е най-високата цифра в света, отбелязват агенциите. Байдън оглави кратка церемония пред Белия дом. Заедно с вицепрезидента Камала Харис, той запази минута мълчание в памет на починалите. Бяха запалени и свещи.

„Не трябва да позволяваме да гледаме на починалите като на някаква статистика или поредната новина в емисиите. Днес ви призовавам - нека помним починалите. Но същевременно - да останем бдителни. Да се ваксинираме. Да спазваме мерките. Да спрем дезинформацията, която ни разделя. От болестта не умират демократи и републиканци. Умират нашите сънародници американци. Трябва да се борим с нея като едно. Като народът на Съединените щати”, каза Байдън.

Съединените щати отчетоха и друг тъжен рекод – над  28,1 милиона заразени. Подходът на Байдън към пандемията е различен от предшественика му Доналд Тръмп, който поставя под съмнение въздействието на смъртоносния вирус.

Президентът обяви и петдневен национален траур в памет на жертвите на коронавируса.

Знамената на всички американски федерални сгради ще бъдат свалени на половин мачта, за да се почете паметта на починалите.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още