Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пекин призова за отпадане на високите мита за китайските стоки в САЩ

Свят

Пекин призова за отпадане на високите мита за китайските стоки в САЩ

Снимка:

Отношенията между двете страни паднаха до най-ниската си точка от десетилетия

Китайският първи дипломат Ван И призова новата американска администрация на Джо Байдън да премахне високите мита върху внасяните от Китай стоки, стана ясно на форум в Пекин. Външният министър призова новата американска администрация  да възобнови конструктивния диалог, след като отношенията между двете страни паднаха до най-ниската си точка от десетилетия по време на управлението на Доналд Тръмп.

„САЩ и Китай могат да работят заедно по въпроси като климатичните промени и коронавирусната пандемия, ако нормализират отношенията си“, акцентира министър Ван И на форума, посветен на китайско-американските отношения. Дипломатът настоя администрацията на президента Байдън да отмени едностранните санкции срещу китайски компании и да се откаже от „ирационалния курс“ на потискане на китайския технологичен сектор.

„Вратата на диалога с Китай винаги е била отворена. Винаги сме готови да започнем отворен и публичен диалог със САЩ, насочен към решаване на проблемите", посочи министърът на външните работи на Китай.  

 


Етикети Китай, САЩ, Мита

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още