Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. История от Великобритания: 83-годишен почина в затвора, арестуван защото пускал Classic FM твърде силно

Свят

История от Великобритания: 83-годишен почина в затвора, арестуван защото пускал Classic FM твърде силно

Снимка:

Пенсионер на 83 г. влезе и умря в затвора, защото слушаше твърде силно радио, съобщи The Sun.

Иън Трейнър от Ейнтрии, Мърсисайд, е вкаран в затвора за 24 седмици през февруари тази година, след като нарушил ограничителна заповед, която му забранявала да възпроизвежда „какъвто и да е звук на ниво над нормалното ниво на говорене“ късно вечер.

Неговият съсед - Томас Майкъл Томпсън, се оплаквал от години, че Иън слуша класическа музика на „невероятните“ над 65 децибели.

„Това не е само един ден от седмицата, а всеки ден от седмицата. Излизам рано сутринта и оставам навън до късния следобед, за да избегна шума, казва съседът.

В отговор на жалбата Трейнър посочва пред полицай, че за него музиката е удоволствие.

„Обичам да пускам музика на ниво, на което се наслаждавам“, изтъква в показанията си любителят на високите децибели. В допълнение Иън настоявал, че „може да чува само с едното ухо“, както и че слушалките „дразнят ушите му“.

Въпреки това, Трейнър е бил затворен за 24 седмици от Магистратския съд в Ливърпул през февруари. В мотивите към присъдата съдията е бил категоричен, че обвиненият „е пускал музика на ниво, което причинява стрес“ и че нарушителят е „знаел добре какво прави“.

През юни Трейнър отново е вкаран в затвора по обвинение, че е нарушил заповедта за освобождаването си, защото е слушал Classic FM с пълна сила.

И този път Трейнър отново отказва да се признае за виновен пред Кралския съд в Ливърпул, като твърди, че има здравословни проблеми, а обвиненията срещу него са злонамерени лъжи. В тази връзка някои наблюдатели на процеса се изненадват, че не му се предлага подкрепа за психично здраве.

Злополучната развръзка идва на 23 ноември със съобщението на говорителя на затворническата служба, че Иън Трейнър е починал в болница, както и че „омбудсманът по затворите и пробацията е информиран.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още