Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пет часа Ню Йорк бе на тъмно

Свят

Пет часа Ню Йорк бе на тъмно

Снимка:

Без ток бяха над 70 хил. домакинства

Хаос настъпи в Ню Йорк, след като голяма част от мегаполиса остана без ток. Над пет часа няколко части на града, включително Манхатън, бяха на тъмно. Енергийната компания Con Edison заяви, че повече от 70 000 домакинства и фирми са били без електричество в Манхатън - най-гъсто населената част на града. Общо шест мрежи на компанията са били засегнати от авария.

Освен че няма ток е домовете си, спря и движението на метрото в някои части на града. Властите на Голямата ябълка призоваваха хората да избягват подземната железница, докато не бъде отстранен проблемът.

Редица светофари също не работеха, което затрудни трафикът в града. Бяха подадени и десетки сигнали за хора, заседнали в асансьорите.

Десетки представления бяха отменени. Някои театрални групи завършиха програмата си на улицата. Латинозвездата Дженифър Лопез сподели, че е съкрушена, че трябва да отмени шоуто си в Медисън Скуеър Гардън. Хиляди нейни фенове бяха евакуирани от мястото.

Малко преди полунощ, електрозахранването бе възстановено. Предполага се, че проблемът е бил в подстанция, но все още се изяснява причината.

Аварията става в деня, известен в САЩ като „Голямото затъмнение“. Точно на 13 юли 1977 година милиони американци остават без ток в Ню Йорк в продължение на 48 часа.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив